Soep van geroosterde tomaten

19 feb

 

Soep van geroosterde tomaten
Soort recept: Maaltijdsoep
 
Ingredients
  • 2½ kg rijpe trostomaten
  • 4 gedroogde tomaten op olie
  • 1 dl olijfolie
  • 2 el angustura
  • 1½ tl suiker
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • zout, peper
  • 1½ dl slagroom
  • 2 el fijngeknipte bieslook
  • 16 bieslooksprieten
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Leg zowel de tros- als de gedroogde tomaten in een wijde ovenschaal. Giet de olijfolie en de angustura over de tomaten. Strooi de suiker erover en leg de knoflook en tijm tussen de tomaten.
  2. Rooster de tomaten in het midden van de oven in 50-55 min. gaar. Wrijf alles door een roerzeef of pureer het met de staafmixer of keukenmachine en wrijf het daarna door de zeef. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verwarm de soep al roerend op laag vuur.
  3. Klop de room tot dik vloeibaar en roer de bieslook erdoor.
  4. Serveer de soep in voorverwarmde kommen of diep borden, schep er een toef bieslookroom op en garneer elke kom met 3 sprieten bieslook.

Nog geen reacties geschreven

Schrijf een reactie

Rate this recipe: