Albondigas

1 aug

 

Albondigas
Soort recept: Borrelhapje
 
Ingredients
  • 500 gr rundergehakt
  • 4 tl gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl sambal
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 el droge witte wijn
  • paneermeel
  • boter
  • 1 pak (500 gr) gezeefde tomaten
  • 1 tl suiker
  • selderij zout
  • 1 el peterselie
Instructions
  1. Meng het gehakt met het sjalotje, het ei en de gehaktkruiden.
  2. Pers de knoflook boven het gehakt en voeg de sambal, wijn en de paneermeel toe.
  3. Vorm van het gehakt kleine balletjes.
  4. Verhit de boter in de pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  5. Breng de gez. tomaten op smaak met selderijzout en suiker. Schenk dit bij de balletjes en verwarm het gerecht 15 min. afgedekt op laag vuur.
  6. Haal de balletjes uit de saus en bestrooi ze met peterselie. Serveer de saus apart.

Nog geen reacties geschreven

Schrijf een reactie

Rate this recipe: