Mosselstraat9.nl
Kipsaté met pindasaus


Ingrediënten
• 300g kipfilet
• 1 el olie
• 1 tl sambal
• 2 el ketjap manis
• 1 el citroensap
• 1 tl honing

Voor de pindasaus
• 1 kl el sambal oelek
• 1 el bruine suiker
• 1 el azijn
• 3 el ketjap manis
• 150 ml kokosmelk
• 1 tn knoflook
• 2½ el pindakaas + 1 el Wijko satesauspasta
• ½ tl gemberpoeder (djahe)

Bereiding
1. Snijd de kip in blokken en marineer in het mengsel van olie, sambal, ketjap, citroensap, honing. Dit kan een dag van tevoren.

2. Saus: verwarm de sambal en voeg hier de bruine suiker aan toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg dan de azijn toe. Voeg al roerend ketjap en kokosmelk toe en pers hierboven het gepelde teentje knoflook uit. Schep de pindakaas en Wijko satésauspasta hierbij en roer tot alles is opgelost. Breng op smaak met gemberpoeder. Voeg water toe, afhankelijk van de gewenste dikte. Laat kort doorpruttelen.

3. Neem de kip uit de marinade. Dep droog en bak de kip gaar. Voeg de overgebleven marinade toe aan de pindasaus. Geef de saus bij de kip en strooi er eventueel seroendeng over.

Lekker met frietjes en mayonaise of met nasi/bami