Mosselstraat9.nl
Indonesische tomatensoep met kip


Ingrediënten
• 1 ui
• 1 teen knoflook
• ½ tl Vijfkruiden poeder
• 1 tl trassi
• 1 tl sambal badjak
• 1 tl sambal oelek
• 1 el pindakaas
• 1 bl tom blokjes, met staafmixer wat fijner gemaakt
• 3 kippenbouillon tabletten
• 1¼ ltr water
• 200 gr kipfilet (schoon)
• 100 gr taugé, ½ prei, ¼ winterwortel, ½ rode paprika
• 1 mie nestje

Bereiding
1. Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en fruit de fijngesneden ui en knoflook samen met de trassi en Vijfkruiden poeder. Voeg de pindakaas, sambal badjak, sambal oelek en de ketjap manis toe en roer dit goed door elkaar. Voeg de tomatenblokjes toe, verkruimel de bouillonblokjes en giet het water erbij. Roer het geheel even door. Leg de kipfilets erbij samen met de blokjes winterwortel en rode paprika en laat de soep (met deksel op de pan) 30 minuten zachtjes pruttelen.
2. Haal de kip uit de pan en pluk deze uit elkaar. Voeg de kip weer toe samen met de taugé, fijngesneden prei en het mienestje en laat nog 10 minuten pruttelen.