Mosselstraat9.nl
Bloemkoolovenschotel
met worst en kaas



Ingrediënten
• aardappelpuree
• bloemkoolroosjes
• stuk chorizoworst (of andere soort)
• 1 tl kerriepoeder
• 2 tl mosterd
• groentesauspoeder
• kookroom
• 1 tl gehakte knoflook uit een flesje
• groene gedroogde kruiden
• geraspte kaas
• bieslook


Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Kook de bloemkool gaar. Snijd de worst in stukjes. Meng de aardappelpuree met de kerriepoeder, mosterd en wat bieslook.
3. Schep de aardappelpuree in een ingevette ovenschaal. Leg hierop de roosjes bloemkool en de stukjes worst.
4. Breng 200ml water aan de kook en strooi hier 3el groetesaus in. Roer tot een gebonden saus.
Voeg dan toe: 50ml kookroom, knoflook en gedroogde kruiden zoals marjolein, basilicum, provencaalse kruiden. Giet de saus over de bloemkool.
5. Strooi de geraspte kaas erover en wat bieslook. Laat het goudbruin bakken in de oven.