Mosselstraat9.nl
Aardappel-preischotel met chorizo


Ingrediënten
• 800 gr aardappelen, vastkokend
• 600 gr prei in ringen
• 200 gr chorizo in stukjes
• 1 pot Aardappel Anders tuinkruiden/knoflook*
• geraspte kaas belegen + oud

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zorg ervoor dat de aardappelen voorgekookt zijn en snijdt ze in plakjes. Bak de prei even aan in een koekenpan met wat boter.
2. Leg 1/3 van de aardappelen in de ovenschaal en verdeel er de helft van de prei en de helft van de chorizo over. Maak zo nog een laag van de aardappelen, prei en de chorizo. Dek af met de resterende aardappelplakjes.
3. Schenk de Aardappel Anders er over, bestrooi met de geraspte kaas en bak de aardappelschotel in de voorverwarmde oven in 30 tot 40 minuten goudbruin.
4. Laat de schotel uit de oven 5 minuten rusten, daarna zijn de lagen vaster en kun je het gerecht gemakkelijker op het bord scheppen.

* In plaats van Aardappel Anders kun je ook zelf een saus maken: Breng 200 ml water aan de kook en strooi 3 el groentesauspoeder erin. Roer tot een gebonden saus. Voeg dan toe: 50 ml kookroom, knoflook (uit flesje) en groene gedroogde kruiden zoals, marjolein, basilicum, provencaalse kruiden.